LANCERING

Toen ik ruim 1 jaar geleden een schilderij maakte van een raket had ik nooit kunnen bedenken waar ik nu sta: bij de lancering van Rocket Family. En dat is het mooie van dit hele proces. 

Het opstijgen van een raket begint met het bouwen van een raket. Daarna bepaal je waar je naartoe wilt en dan is het tijd: 3,2,1 TAKE OFF! En als je dan in de lucht bent kun je iedere keer opnieuw je koers bijstellen of zelfs een andere koers bepalen. Dat is het mooie. 

Maar het begon allemaal aan het begin van dit jaar. Samen met Rocket Family-vriend van het eerste uur bespreken we altijd het einde van het jaar. En ook de dromen en doelen voor het komend jaar. Mijn doel was dit idee in beweging brengen echt te gaan doen! Ik wilde mijn Rocket Family plan met in eerste instantie vooral de kleding verzinnen, maken en lanceren! Door het uit te spreken en door het te delen had ik iemand die mijn accountable kon houden en voelde ik zelf ook, dit wil ik. 

Maar willen valt of staat met het doen. Dus ik begon het gewoon te doen. Geen sprint, maar een marathon. Dit was geen gestructureerd plan maar iedere keer weer maakte ik een stapje. Soms 2 vooruit en 1 achteruit, maar ik kwam in beweging. 

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, want geloof mij… ik ben tegen vele muren aangelopen! 

...Zitten mensen hier wel op te wachten?

...Wie ben ik, om dit idee in de wereld te zetten 

...Zitten mensen te wachten op Rocket-Family? 

En vervolgens: verkeerde kledingleverancier na verkeerde kledingleverancier. De derde was eindelijk iemand waar ik goed mee kon samenwerken.

Het is vallen en opstaan.

Op een bepaald moment voelde ik: dit gaat de goede kant op. Maar nog steeds ging het moeizaam en kostte het veel energie. Er zijn altijd onderdelen van het ondernemen waar je moeite mee hebt. Ik besloot mensen erbij te betrekken, op zoek te gaan naar mijn ‘rocket fuel’. Super belangrijk want daardoor kon ik mijn raket nog steviger maken, en voorbereiden voor de lancering. 

Daardoor kwam mijn lancering in zicht. Finally. Ready to rock!

Afgelopen maanden heb ik dus samen met mijn ‘rocket family’  stap voor stap gewerkt aan dit idee, aan deze beweging, die steeds meer in flow komt met mezelf. En dat gaat stap voor stap. Deze tekst hangt boven mijn bureau. Dat herinnert me er elke dag weer aan:

Step by Step 

Day by Day

Week by Week 

Month by Month

Year by Year

Je weet vantevoren soms niet wat een beweging, een stap, voor sneeuwbaleffect kan veroorzaken. Maar die eerste beweging, die eerste stap, daar gaat het om!

Het lanceren van Rocket Family voelt weliswaar als een grote stap, maar wel de juiste stap. Ik weet niet waar ik over een jaar sta, maar ik weet een ding zeker: ik doe waar mijn hart van gaat dansen en ik beweeg stap voor stap de juiste kant op. Ik ga ervoor. I am ready for LAUNCH! 

Daarom draag ik Rocket Family letterlijk op m’n hart. Want vanuit daar komt de beweging. Step by step, day by day, week by week, month by month, year by year.

WELCOME TO THE ROCKET FAMILY!

Bekijk hier de collectie